Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Viktig info till dig som står i vår bostadskö!

2019-06-04

Nu har vi lanserat funktionen ”Mina sidor” här på vår hemsida. Du som redan står i vår bostadskö behöver nu komplettera din ansökan för att fortsätta kunna söka bostad hos oss på enklast möjliga vis.

Hur går det till?
Du måste nu själv registrera dig på ”Mina sidor” för att kunna fortsätta söka bostad och nyttja de tjänster vi erbjuder där. Om du står i kön sedan tidigare har vi fört över ditt personnr och din kötid till det nya systemet. När du registrerar dig med ditt personnr känns du därför igen och får behålla din kötid. Du måste fylla i de rader som är försedda med en *. Om du bara har ett telefonnr, till exempel en mobil, fyller du i detta på båda ställena där mobil/telefonnr efterfrågas. Du behöver bara registrera dig en gång. Därefter loggar du istället in med ditt personnr och det lösenord du valt vid registreringen.

Ett smart tips – använd mailbevakningen!
I fortsättningen måste du aktivt anmäla intresse för de lediga lägenheter vi annonserar ut på vår hemsida och som du är intresserad av. Skapa därför gärna en mailbevakning så blir du informerad så snart en lägenhet som motsvarar de önskemål du lämnat vid registreringen annonseras ut på vår hemsida. Då kan du i lugn och ro logga in på ”Mina sidor” och avgöra om du vill anmäla intresse för den aktuella lägenheten eller ej.

Missa inte chansen på nästa lediga lägenhet – registrera dig nu direkt!

Grundläggande regler för bostadskön
För att hyra en lägenhet hos GöteneBostäder måste du, utöver de särskilda förutsättningar som presenteras i GöteneBostäders uthyrningspolicy, stå i vår kostnadsfria bostadskö. Du måste också vara minst 17 år för att kunna ställa dig i kön. För varje dag i bostadskön får du en poäng, ett år i kön innebär som exempel att du har 365 poäng. 

Lediga lägenheter annonseras alltid ut på hemsidan i minst 8 dagar. Om du vill kan du anmäla dig till en mejlbevakning som talar om när lägenheter som motsvarar dina önskemål är utannonserade.

För att kunna bli aktuell för en utannonserad lägenhet måste du aktivt logga in på ”Mina sidor” och an­mäla intresse för denna. När annonseringstiden löpt ut jämförs poängen mellan dem som anmält in­tresse. De 3-5 främsta av dessa erbjuds visning av lägenheten och den med flest poäng som svarar ja inom svarstiden (nor­malt en vecka) och dessutom uppfyller GöteneBostäders särskilda förutsättningar enligt bolagets uthyrningspolicy får skriva kontrakt på lägenheten.

Du måste minst en gång per år uppdatera, spara om, din köplats via ”Mina sidor”, annars förlorar du den och får starta om från början igen. En påminnelse om att det är dags att uppdatera köplatsen skickas i god tid i förväg per mail eller brev. Men detta är, liksom ovan nämnda mailbevakning, endast en service och Götene­Bo­städer kan inte gar­antera att meddelandet når dig. Det är därför alltid ditt eget ansvar att din köplats uppdateras i tid eller att du har koll på att intressanta lägenheter annonserats ut.

Din köplats upphör och du måste ställa dig i kön på nytt när du:
 - tackat ja till en lägenhet och skrivit kontrakt
 - inte inom angiven tid uppdaterat din köplats på "Mina sidor"

Här kan du läsa våra utförliga köregler.

Tillbaka